Fillerbehandling i Oslo

Lurer du på om du skal ta eller hvor du skal ta fillers i Oslo? I denne artikkelen vil vi forklare deg alt om fillerbehandling, og hvordan du kan gjøre dette i Oslo. Vi vil forklare hva fillers er, hvordan behandlingen typisk vil se ut, hva du kan forvente i forhold til prosess og resultat, eventuelle bivirkninger og lignende.

Forskjellige typer og bruksområder

Det finnes flere typer fillere. Før i tiden brukte man fillere som inneholdt forskjellige stoffer, men i dag er det nesten utelukkende HA-fillere som benyttes. De mest brukte HA-fillerne i Oslo og Norge er restylane, juvederm og teosyal.

Grunnen til at disse fillerne kalles for HA-fillere er fordi de inneholder stoffet hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et stoff som naturlig finnes i kroppen. Hyaluronsyre har en ekstremt god evne til å binde vann. På grunn av dette er en av de aller viktigste oppgavene til hyaluronsyre å gjøre leddene mer smidige samt å bringe fuktighet til huden. I forhold til vår artikkel er altså det mest sentrale at hyaluronsyre bidrar til å gjøre huden fuktigere, smidigere og glattere. Hyaluronsyre er dermed et viktig stoff i forhold til hudens utseende.

Når man har forklart hva hyaluronsyre er blir det lettere å forstå hvorfor man i dag kun bruker HA-fillere, som nesten utelukkende inneholder stoffet hyaluronsyre. Denne hyaluronsyren er bakeritelt fremstilt, men har akkurat den samme sammensetningen som hyaluronsyren som naturlig finnes i kroppen. Det er dermed en klar fordel å bruke HA-fillere i forhold til andre fillere da man ikke sprøyter inn stoffer som er ukjente for kroppen. På denne måten blir behandlingen mye mindre risikabel og eventuelle bivirkninger langt færre.

Restylane er den mest populære filleren i Oslo og Norge, mens juvederm og teosyal brukes i noe mindre omfang. Sammensetningen i de forskjellige fillerne er imidlertid nærmest identisk slik at hvilken av disse fillerne man velger har minimal betydning. Vi pleier å si at det er mye viktigere hvilken behandler du velger i forhold til hvilken HA-filler du velger.

Fordeler med hyaluronsyrebaserte fillers

Det er flere fordeler med hyaluronsyrebaserte fillers i forhold til andre operasjoner og behandlinger som tilbys i Oslo. Det er mange måter å operere eller behandle ansiktet på, avhengig av hva du ønsker å behandle. Alternativer til fillerbehandling kan for eksempel være botox, fettransplantasjon, laserbehandling eller plastisk kirurgi. Vi vil her liste opp de aller største fordelene med fillerbasert behandling i forhold til andre alternativer:

  • Fillerbehandling innebærer liten risiko og få bivirkninger. Da man injiserer et stoff som allerede finnes i kroppen og huden medfører dette at behandlingen innebærer liten risiko. Normalt blir man litt rød og hoven i etterkant av behandlingen, men det er svært sjelden man ser noen alvorlige bivirkninger som følge av en fillerbehandling. Sammenligner man behandlingen med botox, som egentlig er et giftstoff, er en fillerbehandling en mye mer naturlig behandling.
  • En behandling går fort og er relativt smertefri. En fillerbehandling er svært enkel i forhold til mange andre behandlingsalternativer, og er også mye mindre smertefri. I forkant av behandlingen vil du få en bedøvelse, og behandleren vil deretter injisere filleren i området som skal behandles. Det hele tar sjelden mer enn 30 minutter.
  • Du vil nærmest umiddelbart se resultatet. Ved en fillerbehandling slipper du å ligge i sengen eller skjule ansiktet ditt lenge etter operasjonen. Resultatet vil normalt kunne sees umiddelbart, men du vil som oftest være litt hoven og rød i behandlingsområdet. Innen en kort uke vil resultatet imidlertid normalt være helt klart.
  • En fillerinjeksjon er relativt billig. I forhold til for eksempel laserbehandling eller fettransplantasjon er en fillerinjeksjon mye billigere. Prisen varierer ut fra behandling og klinikk, men pleier å ligge på rundt 2000-4000 kr.
  • En fillerbehandling er ikke permanent. Det vi mener er en av de største fordelene med en fillerbehandling er at effekten av behandlingen ikke er evigvarende. På den måten slipper du å bli fanget av resultatet, og det er også en lavere terskel for å gjennomføre behandlingen.
  • Naturlig resultat. Da man injiserer et stoff som allerede finnes i kroppen fører dette også til at resultatet blir så naturlig som mulig. Alle behandlere i Norge har også et sterkt fokus på å unngå overbehandling.

Bruksområdene til fillere

Fillere har flere bruksområder, og du kan få en rekke forskjellige fillerbehandlinger i Oslo. Blant annet kan fillere brukes til å:

  • Forstørre leppene: Ekstremt mange tar i dag fillerbehandling for å endre på leppene sine. Mange bruker filler for å få mer fyldige og markante lepper. Dette er særlig unge mennesker mellom 20-35 år. Andre tar også fillerbehandling for å gjenopprette leppens opprinnelige fylde og fuktighet. Leppene mister nemlig ofte noe av volumet med alderen, og dermed er dette en behandling som særlig er populær blant eldre kvinner.
  • Endre ansiktskonturene: Mange bruker også fillers for å endre på ansiktskonturer. Dette kan enten være å injisere fillers i kinnbenet, hakeparti eller neseregionen.
  • Fjerne rynker: Fillerbehandling er også ekstremt effektivt for å fjerne rynker. Man tar simpelthen bare å injiserer en filler i området hvor rynken befinner seg, og denne vil hjelpe til med å glatte ut området. Dette vil typisk være i panneområdet, sinnarynken, under øynene, i linjen mellom nese og munnvik og lignende.
  • Gjøre poser under øynene mindre: Fillers under øynene for å redusere poser blir også stadig mer populært, og har ofte svært god effekt. Her bruker man en spesiell nål og injiserer en filler med et enkelt stikk dypt inn i huden under øynene. Slik behandling kalles også for Tear Trough behandling.

I denne artikkelen vil vi først og fremst fokusere på fillers i forhold til leppebehandling, men det meste som står i artikkelen vil også gjelde for de andre behandlingsformene som nevnes på listen over.

Fillerbehandling i Oslo

Det er mange klinikker som tilbyr fillers i Oslo. Etterspørselen har blitt mye større den siste tiden, og dette vil sannsynligvis også fortsette. De aller fleste kontakter oss fordi de ønsker å forstørre leppene eller redusere rynker. Uansett er det en rekke klinikker og enkeltpersoner som tilbyr slik behandling i Oslo.

Når det kommer til fillerbehandling og all annen behandling av huden er det ekstremt viktig at du velger en erfaren behandler. Vi vektlegger alltid at det viktigste ikke er hvilken klinikk eller filler du bruker, men hvem behandleren er. Du burde alltid forsikre deg om at behandleren du velger er erfaren innenfor fillerbehandling og kan dokumentere gode resultater tidligere.

Selv om behandleren er erfaren med å injisere filler i lepper, er det ikke sikkert behandleren er erfaren med å sette fillers for å endre ansiktskonturer eller med såkalt Tear Trough behandling. Du burde dermed alltid forsikre deg om at behandleren din er erfaren innenfor akkurat det området du ønsker behandlet.

I Norge og Oslo er det er kun leger, plastikkirurger, tannleger, samt sykepleiere med skriftlig attest fra lege som får utføre injeksjoner med fillere.

Prosessen fra A til Å

Prosessen fra start til slutt er relativt enkel når det kommer til fillerbehandling i forhold til andre behandlingsmåter. De aller fleste kan gjennomføre en fillerbehandling, da stoffet inneholder naturlige stoffer. Dermed er det liten mulighet for allergiske reaksjoner eller lignende. Noen grupper skal imidlertid ikke ta en fillers. Dette er blant annet gravide og ammende, personer som går på blodfortynnende medisiner, personer som har utslett eller infeksjon i området som behandles og lignende.

De fleste klinikker i Oslo tilbyr en gratis og uforpliktende konsultasjonstime, som naturligvis er viktig for å komme frem til en ønsket behandling. Her vil du kunne fortelle behandleren hvorfor du ønsker en fillerbehandling, og behandleren vil kunne fortelle deg mer informasjon om fillerbehandling og hvilke alternativer du har. Hvis dere kommer frem til en løsning vil man normalt avtale en time innen kort tid eller gjennomføre behandlingen der og da. Dette varierer litt fra klinikk til klinikk.

Selve behandlingen er som nevnt ovenfor relativt kort og smertefri. Du vil få en bedøvelse i forkant av behandlingen, som oftest i form av en bedøvelsekrem. Behandleren vil deretter injisere filleren inn i behandlingsområdet med en tynn nål og massere fyllstoffet rundt for å unngå at det klumper seg. Hele prosessen vil sjelden ta mer enn en time.

Rett etter operasjonen vil du normalt være litt rød og hoven i behandlingsområdet som følge av stikkene og medfarten området har fått etter behandlingen. Dette vil imidlertid normalt gi seg i løpet av et par dager, og da vil du kunne se det endelige resultatet fullt ut. De aller fleste blir svært fornøyde med resultatet, og dette er en av grunnene til at fillerbehandling har blitt såpass populært i Oslo.

I etterkant av behandlingen vil du normalt kunne gå på jobb akkurat som vanlig, da du normalt ikke vil ha noe vondt etter behandlingen er ferdig. Du kan være litt rød og hoven slik at mange velger å bli hjemme. Du burde helst unngå sol og smøre deg med faktor 30, samt ikke trene eller sminke deg i behandlingsområdet kort tid etter behandlingen.

Fillers er ikke permanent

Som nevnt ovenfor er en fillerbehandling ikke permanent. Grunnen til dette er at den kunstig fremstilte hyaluronsyren som injiseres i kroppen med tiden vil blande seg med kroppens naturlige hyaluronsyre. Hver dag bryter kroppen ned og lager ny hyaluronsyre, slik at den hyaluronsyren som befinner seg i kroppen til enhver tid vil brytes ned og lages på nytt. Grunnen til dette er at hyaluronsyren hele tiden skal være av topp kvalitet. Den injiserte hyaluronsyren vil dermed også brytes ned.

Hvor lenge en fillerbehandling vil ha en effekt varierer veldig i forhold til hvilket område du behandler. Fillers i leppen vil som oftest vare kortere enn fillers under øynene, da det er mye mer bevegelse i leppeområdet enn under øynene. Varigheten vil også variere ut fra individuelle forhold som hudtype, livsstil, alder og lignende. Normalt vil fillers ha en effekt i rundt 6-12 måneder, og etter det velger mange en ny behandling.