Hyalasebehandling

Det er ikke så ofte vi opplever at personer angrer på fillerbehandling. Av og til opplever vi imidlertid at enkelte er lei av filleren eller ikke er fornøyde med fillerbehandling de har fått fra andre klinikker, og i de tilfellene er det mulig å gjennomføre en hyalasebehandling for å fjerne filleren. Dette er relativt enkelt og smertefritt, men vi anbefaler normalt kun hyalasebehandling i de tilfellene filleren ikke ser pen ut.

Årsaker til at man vil fjerne fillers

Det kan være flere årsaker til at personer ønsker å fjerne en filler. Enkelte ønsker kun å gjøre en liten korrigering, enten det dreier seg om å gjøre leppene litt mindre eller forandre litt på leppekonturen. I andre tilfeller er vedkommende rett og slett kun lei av filleren, og ønsker å gå tilbake til sitt naturlige utseende. I enkelte tilfeller er årsaken også dessverre feilbehandling, hvor personen er misfornøyd med resultatet, og enten ønsker å kun fjerne filleren eller fjerne filleren for så å legge på ny filler.

Det er flere årsaker til feilbehandling når det kommer til leppeforstørrelse. I noen tilfeller blir filleren lagt for overfladisk, og helt inn i munnslimhinnen. Dette kan være veldig ubehagelig, og man kan ende opp med en leppe som ligner på en snusleppe. I andre tilfeller kan filleren flyte over i overleppen, hvilket fører til at det blir et mindre skille mellom leppen og overleppen. Dette kan også føre til at det ser ut som man har såkalt snusleppe. Enkelte tilfeller er igjen klassiske eksempler på overbehandling, eller uforholdsmessig behandling. For eksempel behandles kun overleppen, uten at man tar hensyn til å beholde leppens opprinnelige proporsjoner. I slike tilfeller kan man ende opp med et såkalt andenebb.

Dette er bare noen eksempler. Det er viktig å presisere at av alle fillerbehandlinger som foretas vil den klart store andelen bestå av pene resultater som kunden er fornøyd med. Dessverre finnes det mange behandlere som ikke har nok erfaring, og det er som oftest alltid behandleren som er årsak til et mindre pent resultat.

Derfor er det ekstremt viktig å finne en god og erfaren behandler. I Norge er det er kun leger, plastikkirurger, tannleger, samt sykepleiere med skriftlig attest fra lege som får utføre injeksjoner med fillers. De fleste er slikt sett kompetente, men erfaring er likevel svært viktig. Du burde derfor passe på at behandleren din har erfaring innenfor behandling med fillers og kan vise til gode resultater. Velg aldri behandlere som ikke opererer på en fast klinikk og for guds skyld unngå å kjøp fillerprodukter på nettet.

Det finnes mange forskjellige fillerbehandlinger. Selv om behandleren har god erfaring med fillerbehandling for å reduserer rynker, er det ikke sikkert at behandleren har like god erfaring med å injisere fillers i leppene. Pass dermed på at behandleren alltid kan dokumentere at vedkommende har erfaring innenfor akkurat det området du skal behandle.

Hyalasebehandling

Dersom du ønsker å fjerne en filler er dette relativt enkelt. Dette vil gjøres ved en såkalt hyalasebehandling. Vi skal prøve å forklare dette så enkelt som mulig.

HA-fillerne består av hyaluronsyre. Dette er et stoff som finnes naturlig i kroppen, og man injiserer dermed et stoff som har de samme bestanddelene som stoffet som allerede finnes i kroppen. Dette gjør at fillere så og si kan kalles naturlige.

Hyaluronsyre kan brytes ned av enzymet hyaluronidase. På grunn av dette kan man bruke dette enzymet til å bryte ned filleren som har blitt injisert. Det medisinske preparatet man bruker kalles hyalase, som inneholder en konsentrert mengde hyaluronidase. Når denne injiseres vil hyaluronidase dermed på kort tid bryte ned filleren/hyaluronsyren.

En hyalasebehandling er relativt kortvarig men kan for mange gjøre litt vondt. Grunnen til dette er at stoffet kan svi når det injiseres i området filleren skal fjernes fra. Smerten vil imidlertid normalt gi seg rett etter behandlng. Det kan også gis bedøvelse slik at smerten reduseres drastisk. Behandlingen tar kun omtrent 15 minutter og man vil normalt se full effekt etter noen få dager dersom hyaluronidase settes riktig, og behandlingen vil ha liten effekt på normalt vev.

Prisen på behandlingen varierer, men pleier å ligge på rundt 3000 kr. De fleste vil bare trenge en behandling, men noen få ganger vil det være behov for flere behandlinger.

Det er viktig at man utfører hyalasebehandlingen hos en behandler som har erfaring innenfor slik behandling. Stoffet må brukes med varsomhet, da for store doser kan bidra til å fjerne noen av hudens egne stoffer.

Husk at slik hyalasebehandling kun vil være effektivt dersom du skal fjerne en HA-filler som restylane, juvederm eller teosyal. Dersom du for eksempel har fått injisert fett eller en semipermanent filler vil ikke hyaluronidase kunne løse opp fyllstoffet på samme måte som med HA-baserte fillere. I slike tilfeller kreves ofte mer kompliserte behandlinger.

Husk at filleren går bort av seg selv

Det er viktig å presisere at effekten av en HA-basert filler vil gå bort av seg selv. Hvor lenge effekten vil vare er variabelt, men filler i leppen vil normalt ikke ha en synlig effekt i mer enn 6 måneder, da det er mye bevegelse i området.

På grunn av dette anbefaler vi i de aller fleste tilfeller å ikke utføre hyalasebehandling, men å heller vente det ut. Grunnen til dette er at det som hovedregel er klokest å unngå behandling i alle tilfeller der dette er mulig. For det andre er ikke behandlingen så veldig sunn for leppen, da leppen har det best av å ikke få injisert hyaluronidase. I tillegg vil man også spare tid og penger på å ikke utføre en hyalasebehandling.

Dette gjelder imidlertid ikke alltid. I noen tilfeller har det skjedd en klar feilbehandling hvilket har medført at det er godt synlig at personen har gjennomført en ikke vellykket fillerbehandling. I disse tilfellene anbefaler vi naturligvis i de absolutt fleste tilfeller å gjennomføre en fillerbehandling. Ingen skal måtte gå rundt med en feilbehandlet leppe. Dersom du ikke er fornøyd med resultatet kan vi berolige deg med at i de aller fleste tilfeller vil en hyalasebehandling være svært vellykket. Etter behandlingen kan kunden enten ta en ny fillerbehandling eller beholde sin naturlige leppe.